De zomer mag dan wel achter ons liggen, maar dat betekent niet dat je tuin zijn glans hoeft te verliezen. Sterker nog, het najaar brengt een breed scala aan prachtige herfstplanten met zich mee. Deze planten zorgen niet alleen voor een kleurrijk schouwspel maar dragen ook bij aan een sfeervolle tuin tijdens de koelere maanden. Ontdek nu onze favoriete planten voor de herfst. Of je ze in potten, bakken of gewoon buiten in je tuin wilt planten, er is voor elk wat wils!

 

 

1. Amerikaans krentenboompje

Dit is een populaire keuze als meerstammige heester. Met hun rijke kleurenpalet in het blad met kleuren zoals rood/oranje en rondom de nerven nog wat langer frisgroen is deze heester een opvallende verschijning in de herfst. Het mooie van het Amerikaans krentenboompje is dat hij ook in de vroege lente al zijn sierwaarde heeft met fijne, witte bloemen.

2. Herfstaster

Deze plant staat bekend als onverwoestbaar. Op iedere goede tuingrond zullen Herftaster goed groeien. Deze plant is een tijd uit de mode geweest maar is inmiddels bezig aan een wederopstanding, hij is sterk, hij bloeit uitbundig vanaf augustus tot de eerste vorst en is niet alleen mooi, maar ook nog eens makkelijk te onderhouden. Door hun dichte groeiwijze zullen ze in een groep ook de onkruiddruk sterk laten afnemen.

3. Siergrassen

Met hun wuivende halmen zijn siergrassen perfect voor een dynamisch effect in je tuin. Ze zijn vooral aantrekkelijk in bakken of in vaste plantenborders waar hun vorm en textuur goed tot hun recht komen. Hun variërende hoogtes en kleuren geven diepte aan je tuinontwerp. Door de beweging die ze toevoegen, krijgt je tuin een speels en levendig karakter. De meeste siergrassen hebben ook nog eens een prachtig wintersilhouette, knip ze dus niet te vroeg af!

4. Sedum (Vetkruid)

Dit is een sterke plant die het ook goed doet in het najaar. De roze bloemschermen zijn een feest voor het oog en trekken ook nog eens vlinders aan. Bovendien is Sedum een droogtebestendige plant, wat betekent dat hij ook tijdens een droge herfst blijft floreren. Door zijn succulente eigenschappen kan hij water vasthouden, waardoor hij minder vaak water nodig heeft.

5. Herfstanemoon

Ben je op zoek naar een herfstbloeier die de schaduw kan verdragen dan is de Herfstanemoon een top keuze. Hij bloeit vanaf augustus tot in de late herfst in vele rustige kleuren als wit, roze en blauw. Hij is erg goed te gebruiken in borders, met een hoogte tussen de 70 en 120 cm steken de ranke bloemstelen met de lieflijke bloemen mooi boven hun buren uit. Daarnaast zijn de bloemen ook erg geschikt als snijbloemen in een vaas of bloemstuk waardoor je er extra lang van kunt genieten.

Welke herfstplant krijgt een plek in jouw tuinontwerp?

Deze herfstplanten laten je tuin gegarandeerd schitteren in het najaar. Zit jouw favoriet er ook tussen? Zorg dat jouw tuinontwerp zo is ingericht dat er op elk moment van het jaar mooie bloemen en planten groeien: dan heb je altijd wel iets om naar te kijken. Laat hier een professional bij meekijken en ga voor jouw droomtuin, het hele jaar door.

Geïnspireerd geraakt voor jouw eigen droomtuin?

Maak vrijblijvend een eerste afspraak en ontdek wat wij voor jouw tuindesign kunnen betekenen. Vul het formulier in, wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.