Een vleugje bohemian-stijl in je tuin brengt die relaxte, artistieke sferen, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Met deze tips kun je onbezorgd genieten van een stijlvolle, levendige buitenplek die je niet vastketent aan tuinhandschoenen of gereedschap. Kijk maar eens naar deze zeven makkelijke manieren om jouw tuin om te toveren.

 

 

 

 

1. Gebruik de seizoenen

Benadruk de ontluikende lente met vroegbloeiende bollen zoals lieflijke crocussen of de magisch gespikkelde kievietsbloemen. Gebruik de zomer om de tuin te laten floreren, de bossige Prachtkaars en de mooie Echinacea zijn echte eyecatchers in de zomer. En vergeet de herfst niet, prachtige bruine, rode en paarse bladkleuren kunnen een waar schouwspel vormen. Zorg ook voor een basis van de tuin die ook in de winter voor structuur zorgt. Denk hierbij aan wintergroene heesters, bes-dragende beplanting maar vooral ook hagen zijn van belang voor het beeld in de winter. En dan zijn er nog die eigenwijze, verassende planten die in de winter periode hun bloemen laten zien.

 

2. Tot rust komen onder je eigen overkapping

Een knus hoekje creëren kan met een simpele overkapping of pergola. Versier deze met lantaarns en kussens en je hebt de perfecte plek om te ontspannen. Zo’n plek vraagt weinig van je en geeft zoveel terug: een eigen plekje om te dromen en te genieten, dag en nacht, dat ook nog eens de perfecte schaduw biedt op zonnige dagen.

3. Tuinsets die tegen een stootje kunnen

Een stevige tuinset die er goed uitziet en weinig onderhoud nodig heeft, is goud waard. Met een set die weer en wind doorstaat, heb je altijd een prachtige plek om te zitten. En de bohemian stijl? Die krijg je er gratis bij met wat sierlijke kussens en een tafelkleed vol patronen, ideaal voor die spontane zomeravonden.

4. Accessoires die je tuin kleur geven

Je tuin opfleuren is simpel met wat kleurrijke tuindecoratie. Denk aan een hangmat of een bijzondere tuinposter die je tuin persoonlijkheid geven. Deze kleine details maken een wereld van verschil en ze zijn ook nog eens makkelijk te verwisselen als je toe bent aan iets nieuws, zodat je tuin met je mee blijft veranderen. Durf uit te pakken met verassende kleuren zoals opvallend oranje of natuurlijk groen waarmee je tuin iets bijzonders wordt.

 

5. Lichtjes die de sterren naar beneden halen

Wat is een bohemian tuin zonder een sfeervolle verlichting? Sfeerlicht brengt een warme, uitnodigende sfeer die je tuin elke avond in een sprookje verandert. Ze zijn makkelijk op te hangen en werken vaak op zonne-energie, dus je hebt er geen omkijken naar en ze zijn ook nog eens goed voor je portemonnee en het milieu.

6. Exotische details voor dat beetje extra

Met wat unieke, handgemaakte decoraties geef je je tuin een exotische touch. Denk aan een kleurrijke keramieken pot of een handgeweven tuinkleed. Deze items blijven mooi zonder onderhoud en zorgen elke dag voor een glimlach, terwijl ze ook een stukje van de wereld in je eigen achtertuin brengen.

7. Terug naar de natuur

Materiaalgebruik is alles voor de bohemian tuinstijl. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan passen perfect in een bohemian tuin. Ze zijn niet alleen mooi, maar gaan ook op in de omgeving en hebben amper verzorging nodig. Met deze materialen haal je de natuurlijke charme van buiten naar je eigen tuin en geef je tegelijkertijd een duurzame toets aan je buitenruimte. Een tuindesigner kan je het best adviseren welke materialen het mooist in jouw tuin tot zijn recht komen.

Geïnspireerd geraakt voor jouw eigen droomtuin?

Maak vrijblijvend een eerste afspraak en ontdek wat wij voor jouw tuindesign kunnen betekenen. Vul het formulier in, wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.