Heb je een kleine tuin, maar houd je van een vleugje luxe? Dat snappen we! Met slimme keuzes en de juiste materialen maak je van jouw kleine plekje buiten een heerlijke, stijlvolle ruimte. En geloof ons, kleiner betekent zeker niet minder luxe. Zeker niet als je onze tips volgt.

 

 

 

 

Klein maar fijn... en luxueus!

Veel mensen denken dat je een enorme tuin nodig hebt voor een beetje luxe. Maar laten we eerlijk zijn, juist die knusse tuinen kunnen de pareltjes zijn die verrassen! Kwalitatieve materialen, de juiste verlichting en goed gebruik van de ruimte: je zult verbaasd zijn over wat je kunt bereiken in een kleine ruimte. Maar wil je het echt goed aanpakken? Dan is het een slim idee om een tuinexpert in de arm te nemen.

Efficiënt omgaan met je ruimte? Maak zones

Het klinkt misschien wat technisch, maar geloof ons, het werkt. Verdeel je tuin in zones: een relaxhoek hier, een eetplek daar en natuurlijk een groene oase. Niet alleen voelt je tuin daardoor ruimer, maar het zorgt ook voor een duidelijke structuur. Het is wel een klusje waarbij je goed moet nadenken over de invulling. Overweeg daarom zeker om een tuinontwerper naar je plannen te laten kijken.

Materialen: ga voor kwaliteit boven kwantiteit

Prachtige natuurstenen tegels zijn een investering, maar je krijgt er zo’n chique uitstraling voor terug. Hetzelfde geldt voor houtsoorten of zelfs die leuke stalen plantenbakken. Je ziet hierin echt het verschil. En je voelt het ook, elke keer als je door je luxe achtertuin wandelt.

Een tuin zonder groen? Dat kan natuurlijk niet. Verticaal tuinieren, hangplanten of zelfs een mini-boompje. Het kan allemaal, ook in jouw kleine luxe paradijs. En zo’n groene muur? Die is niet alleen mooi, maar maakt je tuin ook optisch groter.

Licht uit, spotjes aan!

Je tuin ziet er overdag al fantastisch uit, maar ’s avonds wil je natuurlijk ook genieten. En hoe doe je dat beter dan met een beetje sfeerlicht? Van zachte grondspots tot sfeervolle lantaarns, licht kan echt het verschil maken. Een expert kan je adviseren over de beste plekken voor de verlichting in jouw tuin.

Water in de tuin: klein maar indrukwekkend

Niets zo rustgevend als het geluid van water in je tuin. Een bescheiden fontein, moderne vijver of zelfs een strak watertafeltje. Het klinkt allemaal heel exclusief, maar met de juiste keuzes past het perfect in jouw kleine tuin. Maar, water aanleggen is nog best een klus. Laat je daarom goed adviseren, want een miskoop is zonde.

Luxe is dus meer dan ruimte alleen

Laat je dus niet ontmoedigen door de grootte van je tuin. Met de juiste aandacht, en een beetje hulp van een professional, wordt je kleine tuin een bron van luxe en genot. Laat je verrassen door wat je allemaal kunt bereiken op een paar vierkante meter.

Geïnspireerd geraakt voor jouw eigen droomtuin?

Maak vrijblijvend een eerste afspraak en ontdek wat wij voor jouw tuindesign kunnen betekenen. Vul het formulier in, wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.