Bij Groenstudio Zuid houden we van groen en creativiteit. Met zoveel verschillende tuinstijlen en zoveel verschillende smaken, worden wij blij van elk tuindesign. Ontdek onze 6 favoriete tuinstijlen en laat je inspireren voor jouw tuin. Ze bieden allemaal unieke voordelen en charmes, zodat er altijd een stijl bij jouw smaak en wensen past.

1. De moderne tuin

Strakke lijnen, minimalistische ontwerpen en een ingetogen kleurenpalet beschrijven de moderne tuinstijl. De focus ligt op functionaliteit en eenvoud, maar dat betekent niet dat deze tuin geen groen of bloemen kent. Integendeel, bij een moderne tuin zijn de planten zorgvuldig gekozen en strategisch geplaatst voor maximaal effect. Dit creëert een tuin die strak is, maar ook verrassend levendig en kleurrijk.

2. De ecologische tuin

Als je net zoals ons veel waarde hecht aan de harmonie van de natuur, dan is een ecologische tuin voor jou. Deze tuin is een rijke mix van inheemse plantensoorten die de biodiversiteit bevorderen. Het ontwerp stimuleert het leven van insecten, vogels en andere dieren, waardoor je tuin niet alleen mooi is, maar ook leven geeft. Deze tuin is niet alleen mooi voor het oog, maar draagt ook actief bij aan de gezondheid van onze planeet.

De groene stadstuin

Geen ruimte? Geen probleem! Een groene stadstuin maakt van elke kleine ruimte een groen paradijs. Denk aan klimplanten, hangende tuinen en veel potten. Een slim gebruik van de ruimte, licht en schaduw transformeert je stadstuin in een prachtig groen toevluchtsoord. Ondanks de beperkte ruimte, zal je verrast zijn door de veelzijdigheid en de groene oase die een stadstuin kan bieden.

4. De landelijke tuin

Voor degenen die hunkeren naar de charme van het platteland, is de landelijke tuin perfect. Deze stijl is losjes en vrij, met glooiende gazons, bloeiende perken en rustieke elementen. Van romantische rozenperken tot groentebedden, een landelijke tuin straalt altijd warmte en gastvrijheid uit. Het is de perfecte keuze voor diegenen die houden van een ontspannen, natuurlijke sfeer en een gevoel van ruimte.

5. De wellness tuin

Een wellness tuin is een plek voor rust en ontspanning. Het ontwerp omvat vaak elementen als waterpartijen, meditatieve ruimtes en geurige planten die bijdragen aan een serene en kalme omgeving. Het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Je creëert met deze tuin een persoonlijke wellness-retreat waar je heerlijk kunt opladen en tot rust kunt komen.

6. De luxe tuin

Als je van het verfijnde leven houdt, is een luxe tuin iets voor jou. Deze tuin is royaal en rijkelijk, met een scala aan luxe functies zoals een buitenkeuken, zwemvijver of zelfs een privéspa. Hoogwaardige materialen, verfijnd tuinmeubilair en een zorgvuldig samengestelde beplanting maken van deze tuin een toonbeeld van elegantie en comfort. Een luxe tuin is meer dan alleen een tuin – het is een uitbreiding van je levensstijl, een plek die perfect is voor het hosten van elegante tuinfeesten of gewoon voor het genieten van een rustig momentje voor jezelf.

Geïnspireerd geraakt voor jouw eigen droomtuin?

Maak vrijblijvend een eerste afspraak en ontdek wat wij voor jouw tuindesign kunnen betekenen. Vul het formulier in, wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.