Laat je inspireren voor jouw minimalistische strakke tuin

Stijlvol, uniek en altijd met een persoonlijke touch: de mogelijkheden op het gebied van design zijn oneindig voor een minimalistische strakke tuin. Deze stijl is eigentijds en authentiek, wat de perfecte balans laat zien tussen strak en organisch. Met een minimalistische strakke tuin ga je voor een prachtige buitenruimte die zowel mooi als functioneel is. Ideaal voor het perfecte buitenleven. Deze tuinstijl herken je aan:

  • Praktisch en ruimtelijk
  • Strakke lijnen
  • Natuurlijke elementen
  • Duurzaamheid
  • Ingetogen kleurenpalet

Minimalistisch, strak en beheerst

Het design van een minimalistische strakke tuin is vaak ingetogen, maar dat betekent niet dat er niet groots uitgepakt kan worden. Door zorgvuldig om te gaan met indeling, kleur en materiaal ontstaat er een open en ruimtelijke sfeer die altijd smaak en stijl uitstraalt.

Zo kenmerkt een minimalistisch en strak tuinontwerp zich door grote plantvakken, waar de beplanting de sfeer van de tuin complimenteert. Het integreren van gladde materialen zoals glas, staal en betonlook draagt bij aan een luxe ontwerp. En hier voegt het gebruik van natuurlijke elementen zoals grind, hout en gebakken klinkers een organisch gevoel aan toe.

De sfeer van een minimalistische strakke tuin kan dus door het gebruik van de juiste materialen en beplantingen enorm variëren. De strakke belijning van de tuin zorgt bijvoorbeeld voor een rustige en overzichtelijke uitstraling

De sfeer van de minimalistische en strakke buitenruimte wordt helemaal compleet door het gebruik van subtiele verlichting. Hier kun je volop van genieten dankzij de relaxmogelijkheden op meerdere terrassen en zitplekken: deze tuin is een waar verlengstuk van jouw huis. Ervaar het gevoel van orde en balans en ga voor een minimalistische strakke tuin.

Voorbeelden van een moderne tuin

Maak alvast jouw moodboard op Pinterest

Hoe ziet een droomtuin er voor jou uit? Het kan lastig zijn om dat in woorden te vangen. Daarom is er wat ons betreft geen betere -en leukere- manier om dit te laten zien dan met een moodboard.

Laat ons je eerste wensen en ideeën voor jouw ideale tuin zien en zoek
via Pinterest de voorbeelden die daar het best bij passen.

STAP 1

Maak een account aan op Pinterest

STAP 2

Maak een bord aan

Vergeet deze niet op openbaar te zetten

STAP 3

Zoek afbeeldingen van tuinen en pin deze vast op het bord

STAP 4

Laat bij het contactformulier een link achter van jouw moodboard

Is het volgende tuindesign voor jou?

Vul het compacte formulier in zodat we weten wie jij bent. Wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.