Een kindvriendelijke, kleurrijke tuin met karakteristieke beplanting waar het hele gezin zich thuis voelt. In Horst voorzagen we een nieuwbouwwoning in jaren ’30-stijl van een tuinontwerp dat volledig voldoet aan alle wensen en kaders van de klant. Ontdek hoe wij stap voor stap hun droomtuin creëerden.

Eerste ontmoeting en brainstormsessie

In het eerste vrijblijvende gesprek klikte het direct tussen de klant en onze designer. De wensen van dit gezin waren duidelijk: een tuin die in harmonie is met hun karakteristieke nieuwbouwwoning in jaren ’30-stijl, en die verschillende zitmogelijkheden en speelruimtes heeft. Oftewel: een veelzijdige verblijfstuin waar het hele gezin zich kan vermaken maar óók kan relaxen.

Ontwerp en planning

Samen met de klant begonnen we met het schetsmatig bepalen van de praktische indeling van de tuin. Door deze aanpak konden we snel en eenvoudig aanpassingen doorvoeren in het ontwerp, tot we de perfecte indeling hadden bereikt. Vervolgens maakten we een schatting van de kosten voor de realisatie van het design, zodat we tijdens het ontwerpproces rekening konden houden met het beschikbare budget van de klant.

Deze schets is vervolgens digitaal uitgewerkt in een 2D-ontwerp. Hierbij selecteerden we direct de te gebruiken “harde materialen”, zoals bestratingsmateriaal. Na de presentatie aan de klant hebben we het ontwerp verder uitgewerkt met werktekeningen, waaronder een beplantingsplan, beregeningsplan en verlichtingsplan.

Ontwerpkeuzes: beplanting en indeling

In de tuin hebben we gebruik gemaakt van karakteristieke, klassieke beplanting, zoals een magnoliaboom, taxus blokhagen en Carpinus zuilbomen, die het karakter van de woning benadrukken. De voortuin is onderhoudsvriendelijk en toch kleurrijk, dankzij bloeiende vaste planten en heesters die uiteindelijk de bodem bedekken en zo onkruid minder kans geven.

De achtertuin wordt in twee delen opgedeeld door een symmetrisch pad dat geflankeerd wordt door zuilbomen. Aan de rechterzijde is een gezellige, intieme hoek gecreëerd met een verlaagde speelruimte met een trampoline en zandbak. Aan de linkerzijde van de achtertuin bevindt zich een meer open gazon, wat de grootte en ruimtelijkheid van de tuin benadrukt.

Vanuit de woning zijn op belangrijke punten zichtlijnen gecreëerd, waardoor er doorkijkjes naar de tuin ontstaan. Hierdoor wordt de beleving van de tuin naar binnen toe doorgetrokken, waardoor de tuin en de woning als één geheel worden ervaren.

Oplevering en realisatie

Na presentatie was onze klant enthousiast en blij dat we hun dromen wisten te vangen in een tuindesign. Vervolgens is het tuinontwerp voor deze karakteristieke nieuwbouwwoning met succes gerealiseerd door onze partner: De Middelpas Hoveniers.

 

Geïnspireerd geraakt voor jouw eigen droomtuin?

Maak vrijblijvend een eerste afspraak en ontdek wat wij voor jouw tuindesign kunnen betekenen. Vul het formulier in, wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.