Laat je inspireren voor jouw groene stadstuin

Zelfs in de drukte van de stad, die alsmaar door lijkt te gaan, is het mogelijk om een oase van rust te creëren. Met een groene stadstuin creëer je een groene omgeving om te ontsnappen aan de waan van alledag en te ontspannen in de natuur. Geniet van jouw eigen plek die vriendelijk is voor de natuur en dieren uitnodigt tot een bezoek. Deze tuinstijl herken je aan:

  • Inheemse plantensoorten
  • Efficiënt ruimtegebruik
  • Rustplekken
  • Weelderig groen
  • Natuur in de hoogte

Efficiënt, uitnodigend en duurzaam

Het ontwerp van een groene stadstuin begint met de indeling. Ruimte is ten slotte kostbaar in de stad. Daarom vereist een stadstuin creativiteit in de lay-out. Verticaal tuinieren, zoals groene muren of klimplanten, verandert elke muur of pergola in een kunstwerk van groen. En het werken in de hoogte brengt nog meer voordelen met zich mee: het brengt een spannende dimensie voor de tuin met zich mee en creëert daarbij ook heerlijke schaduwplekken.

Voor een milieuvriendelijke tuin is de plantkeuze erg belangrijk. Inheemse plantsoorten zorgen voor een gezonde, zelfvoorzienende tuin, terwijl ze een paradijs vormen voor lokale fauna.

Zo draag je op je eigen manier een steentje bij aan de biodiversiteit en dus aan een duurzame leefomgeving. Welke plantensoorten dit zijn, is afhankelijk van je woonplaats. Laat je hierover adviseren door een expert. Wij helpen jou graag met het designen van een duurzaam tuinontwerp.

Een groene stadstuin is niet alleen een genot om naar te kijken, maar ook om in te ontspannen. Stille hoekjes met comfortabele zitplaatsen nodigen uit om tot rust te komen. En het geluid van zacht kabbelend water in een fontein of vijver brengt je ver van de drukte van de stad.

Voorbeelden van een groene stadstuin

Maak alvast jouw moodboard op Pinterest

Hoe ziet een droomtuin er voor jou uit? Het kan lastig zijn om dat in woorden te vangen. Daarom is er wat ons betreft geen betere -en leukere- manier om dit te laten zien dan met een moodboard.

Laat ons je eerste wensen en ideeën voor jouw ideale tuin zien en zoek
via Pinterest de voorbeelden die daar het best bij passen.

STAP 1

Maak een account aan op Pinterest

STAP 2

Maak een bord aan

Vergeet deze niet op openbaar te zetten

STAP 3

Zoek afbeeldingen van tuinen en pin deze vast op het bord

STAP 4

Laat bij het contactformulier een link achter van jouw moodboard

Is het volgende tuindesign voor jou?

Vul het compacte formulier in zodat we weten wie jij bent. Wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.