Laat je inspireren voor jouw landelijke tuin

In de drukte van ons hedendaags leven biedt een landelijke tuin een nostalgische ontsnapping naar rust en sereniteit. Denk aan weelderige bloembedden, schilderachtige houten hekjes, en charmante tuinpaden omzoomd met rustieke bloemen. Een landelijke tuin is een weerspiegeling van de historie van uw locatie, vol met karakteristieke verwijzingen naar het landschap en het verleden. Deze tuinstijl herken je aan:

  • Weerspiegeling van het lokale landschap
  • Rustieke uitstraling
  • Organische vormen
  • Karakteristieke elementen
  • Gezellige zitplekken

Ruim, natuurlijk en ontspannen

Een landelijke tuin is een levend kunstwerk. Een plaats die ruim is opgezet en daarmee de eenvoud en de charme van het platteland weerspiegelt. De lay-out van een landelijke tuin bevat een knipoog naar het verleden met karakteristieke elementen als een boomgaard en moestuin. In tegenstelling tot formele tuinstijlen, volgt een landelijke tuin de natuurlijke vorm en de historische indeling van het landschap.

De inrichting begint vervolgens met het kiezen van de juiste planten. Inheemse bloemen en bomen, die in harmonie zijn met de omgeving, vormen de basis van de tuin. Denk aan margrieten, lavendel, rozen en fruitbomen. Deze worden aangevuld met hagen en klimplanten, die structuur en diepte toevoegen aan de tuin. Het pad dat door de tuin slingert, nodigt uit tot ontdekken.

De charme van een landelijke tuin ligt in de details. Elke hoek onthult een nieuw tafereel: een gezellige zithoek, een vijver weerspiegeld in de zon, een doorkijk naar het omringende landschap. Rustieke tuinmeubelen, vintage accessoires, en zelfs een houten schommel of vogelhuisje voegen karakter toe. Het belangrijkste is dat de landelijke tuin warm en gastvrij aanvoelt: een plek waar je kunt ontspannen en de tijd kunt vergeten.

Voorbeelden van een spirituele tuin

Maak alvast jouw moodboard op Pinterest

Hoe ziet een droomtuin er voor jou uit? Het kan lastig zijn om dat in woorden te vangen. Daarom is er wat ons betreft geen betere -en leukere- manier om dit te laten zien dan met een moodboard.

Laat ons je eerste wensen en ideeën voor jouw ideale tuin zien en zoek
via Pinterest de voorbeelden die daar het best bij passen.

STAP 1

Maak een account aan op Pinterest

STAP 2

Maak een bord aan

Vergeet deze niet op openbaar te zetten

STAP 3

Zoek afbeeldingen van tuinen en pin deze vast op het bord

STAP 4

Laat bij het contactformulier een link achter van jouw moodboard

Is het volgende tuindesign voor jou?

Vul het compacte formulier in zodat we weten wie jij bent. Wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.