Laat je inspireren voor jouw klassieke Engelse tuin

De klassieke tuinstijl is een tijdloze en elegante stijl die een rustgevende en harmonieuze omgeving creëert. Dit is perfect voor liefhebbers van symmetrie en traditionele elementen en biedt volop mogelijkheden om een persoonlijke touch aan toe te voegen. Deze tuinstijl herken je aan:

  • Symmetrie en ruimtelijkheid
  • Duidelijke lijnen
  • Veel groen
  • Bankjes en zitplekken
  • Karakteristieke decoratie

Strak, symmetrisch en groen

Een klassieke tuin wordt gekenmerkt door symmetrie en duidelijke belijning. Het is vaak ontworpen rondom een centraal punt, zoals een fontein, beeld of mooie boom. Groen voert in deze traditionele tuin de boventoon, met traditionele vaste planten, bloemen en heesters.

Hagen en vormsnoei worden vaak ingezet om structuur en vorm te geven aan de tuin. En vervolgens worden deze vlakken ingedeeld met kleurrijke bloemen of een goed onderhouden gazon. Deze duidelijke en symmetrische afscheidingen zorgen voor een gevoel van orde en harmonie, waardoor deze tuin een park- en kasteelachtige uitstraling krijgt. Een eigen plek aan huis die blijft uitnodigen voor een wandeling, of om te relaxen op één van de vele bankjes of zitplekken.

 

Als finishing touch wordt er in deze traditionele tuinstijl veel gebruik gemaakt van karakteristieke beelden, zoals bijvoorbeeld de Griekse goden of mythologische figuren. Ook een pergola of een berceau zijn klassieke elementen die vaak terugkomen in deze tuinstijl. Deze kunnen dienen als decoratief element of als ondersteuning voor klimplanten. Een klassieke tuin is tijdloos en straalt ware klasse uit. Voel je koning te rijk in deze rustgevende en harmonieuze omgeving.

Voorbeelden van een klassieke Engelse tuin

Maak alvast jouw moodboard op Pinterest

Hoe ziet een droomtuin er voor jou uit? Het kan lastig zijn om dat in woorden te vangen. Daarom is er wat ons betreft geen betere -en leukere- manier om dit te laten zien dan met een moodboard.

Laat ons je eerste wensen en ideeën voor jouw ideale tuin zien en zoek
via Pinterest de voorbeelden die daar het best bij passen.

STAP 1

Maak een account aan op Pinterest

STAP 2

Maak een bord aan

Vergeet deze niet op openbaar te zetten

STAP 3

Zoek afbeeldingen van tuinen en pin deze vast op het bord

STAP 4

Laat bij het contactformulier een link achter van jouw moodboard

Is het volgende tuindesign voor jou?

Vul het compacte formulier in zodat we weten wie jij bent. Wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.