De droom van velen: een eigen zwembad in de achtertuin. Voor een heerlijk verkoelende plons tijdens warme zomerdagen, of een verfrissende start van je ochtend. Het aanleggen van een zwemvijver in je tuin is altijd een waardevolle investering voor de esthetiek van je buitenruimte. En zo’n natuurzwembad biedt tal van voordelen en heeft onze voorkeur boven een traditioneel zwembad. Ontdek nu hoe je een natuurlijke zwemvijver aanlegt: van het eerste tuinontwerp tot de uiteindelijke realisatie.

 

 

 

 

Waarom een natuurlijke zwemvijver?

Een van de grootste voordelen van een zwemvijver is dat het een ecologische keuze is. Want de mooiste tuinen zijn niet alleen schitterend om te zien, maar dragen ook bij aan een duurzame toekomst. In tegenstelling tot gewone zwembaden gebruikt een ecologische zwemvijver geen chemicaliën om het water schoon te houden. De natuurlijke filtratie zorgt voor helder en schoon water waar je met een gerust hart in kunt zwemmen.

Het belang van een goed tuinontwerp met zwemvijver

Een goede voorbereiding is cruciaal als je overweegt een zwemvijver in je tuin aan te leggen. Een doordacht tuinontwerp met zwemvijver zorgt ervoor dat je ruimte optimaal wordt benut en dat de zwemvijver mooi samenvoegt met de bestaande tuinomgeving. Werk hiervoor samen met een tuinontwerper en ga voor de tuin van je dromen. Dan ben je verzekerd van een prachtig uitzicht tijdens het nemen van je ochtendduik.

Locatie en afmetingen bepalen

De plaats waar je de zwemvijver wilt aanleggen, heeft invloed op het hele tuinontwerp. Let bijvoorbeeld op de zonuren die de locatie krijgt, de afstand tot je woning, en de zichtlijnen vanuit je woning. Dit helpt om een vijver te creëren die niet alleen functioneel maar ook esthetisch aantrekkelijk is. En dat is niet iets wat altijd even eenvoudig te bepalen is. Laat dus een tuinontwerper zijn creativiteit en kennis loslaten op jouw tuin en wensen.

Waterkwaliteit en filtratie

Hoewel een natuurlijke zwemvijver minder onderhoud vereist dan een traditioneel zwembad, moet je nog steeds regelmatig checken op algen en andere potentiële problemen. Het is ook aan te raden om elk seizoen een grondige reiniging uit te voeren om te zorgen dat je zwemvijver in optimale conditie blijft. Een ecologische zwemvijver maakt gebruik van een natuurlijk filtratiesysteem om het water helder en schoon te houden. Dit bestaat meestal uit een combinatie van filterend substraat en specifieke waterplanten die helpen bij het filteren van het water. De kwaliteit van het water moet regelmatig gecontroleerd worden om de juiste pH- en zuurstofniveaus te behouden.

Geniet van de voordelen van een zwemvijver in je tuin

Het aanleggen van een natuurzwembad is een prachtige manier om een uniek element toe te voegen aan je tuin. Van de ecologische voordelen tot de pure schoonheid van een zwemvijver. Met de juiste planning, een doordacht tuinontwerp en kwalitatieve materialen, wordt je natuurlijke zwemvijver het paradepaardje van je tuin.

Geïnspireerd geraakt voor jouw eigen droomtuin?

Maak vrijblijvend een eerste afspraak en ontdek wat wij voor jouw tuindesign kunnen betekenen. Vul het formulier in, wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.