Laat je inspireren voor jouw ecologische tuin

De mooiste tuinen zijn niet alleen schitterend om te zien, maar dragen ook bij aan een duurzame toekomst. Aan een groene wereld die we met trots door kunnen geven aan de volgende generatie. Met een ecologische tuin help je daar op jouw eigen manier aan mee. Deze groene tuinstijl herken je aan:

  • Organische vormen
  • Diversiteit in flora en fauna
  • Natuurlijke elementen
  • (Zwem)vijver
  • Duurzaamheid

Natuurlijk, groen en organisch

Met een ecologische tuin ga je voor een tuin in zijn meest natuurlijke vorm. Er wordt aandacht besteed aan mens, dier en natuur dankzij een grote diversiteit aan bloemen en beplanting. Door de natuur zijn gang te laten gaan creëer je samen een mooie plek die leeft en blijft verwonderen.

Een duurzame tuin kenmerkt zich door een gezonde plantenmix. Dit zorgt ervoor dat ziektes en plagen voorkomen worden en er een natuurlijk evenwicht wordt gecreëerd. Behoud hierin het overzicht met een strak ontwerp, of ga juist voor de écht natuurlijke uitstraling met een vrije indeling.

Het toepassen van organische vormen en natuurlijke afscheidingen, zoals hagen, glooiende heuvels en grindpaden, voorkomen dat het een chaos wordt. Daarnaast is het belangrijk om bij het tuinontwerp rekening te houden met lokale omstandigheden zoals bodemtype, zonlicht en waterhuishouding om de natuur zo min mogelijk te belasten.

Met een ecotuin help je de natuur een handje mee. Bijvoorbeeld met toevoegingen zoals voederplateaus, vogelhuisjes en insectenhotels om dieren aan te trekken. Daarnaast zorgt het creëren van looppaden met natuurlijke elementen zoals grind, schelpen of houtsnippers -in plaats van bestrating- ervoor dat regenwater zo gemakkelijk mogelijk de grond in kan. En wat een natuurlijke tuin helemaal compleet maakt? Een (zwem)vijver: een lust voor het oog én een magneet voor beestjes.

Voorbeelden van een ecologische tuin

Maak alvast jouw moodboard op Pinterest

Hoe ziet een droomtuin er voor jou uit? Het kan lastig zijn om dat in woorden te vangen. Daarom is er wat ons betreft geen betere -en leukere- manier om dit te laten zien dan met een moodboard.

Laat ons je eerste wensen en ideeën voor jouw ideale tuin zien en zoek
via Pinterest de voorbeelden die daar het best bij passen.

STAP 1

Maak een account aan op Pinterest

STAP 2

Maak een bord aan

Vergeet deze niet op openbaar te zetten

STAP 3

Zoek afbeeldingen van tuinen en pin deze vast op het bord

STAP 4

Laat bij het contactformulier een link achter van jouw moodboard

Is het volgende tuindesign voor jou?

Vul het compacte formulier in zodat we weten wie jij bent. Wij bellen je op en nemen je stap voor stap mee door het hele proces. Van het eerste moodboard tot de doorvertaling naar een uniek en uitvoerbaar tuindesign.